SEOS

Изработка на сайт и SEO оптимизация
ytube linkedin facebook

Как да инсталираме WordPress на български език

WordPress на български език: Цялата документация, която Ви е необходима, за да инсталирате WordPress на български, също можете да откриете на адрес bg.wordpress.org. Там доста подробно е описано всичко, свързано с инсталацията. Нашите обяснения ще бъдат идентични, като разликата е в това, че тук е приложен и снимков материал за по-голямо удобство. Можете да си изберете който и да е от двата източника или да ги съчетаете. Важното е да постигнете безпроблемно инсталиране на WordPress на български език.

Възможностите за инсталация на българска версия на WordPress са две и се определят в зависимост от Вашите нужди:

  • Вариант 1: Инсталиране начисто, когато инсталирате за първи път нова версия на WordPress директно на български език.
  • Вариант 2: Вече имате качена версия на WordPress, но желаете тя да стане на български език, без да губите информацията от своя сайт.

Вариант 1: Инсталиране на WordPress на български език начисто

В този случай изтегляте WordPress на български от тук. След като изтеглите и разархивирате файла, трябва да видите това:

Инсталация WP на български

Не забравяйте, че zip файлът се разархивира в директория на Вашия хостинг, а не на домашния компютър, и трябва предварително да сте си осигурили хостинг. В контролния панел на Вашия хостинг, наречен cPanel, има директория, която се нарича public_html и в нея трябва да разархивирате Вашия файл. След като вече сте разархивирали файловете, трябва да достъпите адреса, на който да инсталирате WordPress. Адресът се достъпва по следния начин: в прозореца на браузъра записвате името на Вашия домейн, след което името на папка, в която се намира WP, а тя по подразбиране се казва WordPress. Направете го по следния начин:

Инсталация на WP на български втора стъпка

Ще Ви излезе надписът по-долу. Продължавате напред с бутона.

Инсталация на WP на български трета стъпка

Продължавате напред, докато Ви излезе надписът по-долу. В първото поле ние сме написали наше име за база от данни wpdemo. Ако желаете, можете да го оставите по подразбиране. Следва да попълните име и парола. Localhost го оставяте обикновено също по подразбиране. Продължете да следвате инструкциите и по този начин ще успеете безпроблемно да инсталирате WP.

Инсталация на WP на български четвърта стъпка

Вариант две: Разполагате с качена версия на WordPress, но желаете тя да стане на български език, без да губите информацията от своя сайт.

Заменяте реда define(‘WPLANG’, “); в конфигурационния wp-config.php с define(‘WPLANG’, ‘bg_BG’);.

Инсталация на WP на български пета стъпка

След това отивате в хранилището с преводи на български от тук и намирате Вашата версия. Изтегляте messages/bg_BG.mo. Ако Вашата версия не е налична, изтегляте най-близката до Вашата версия.

^