SEOS

Изработка на сайт и SEO оптимизация
ytube linkedin facebook

Какво е хостинг

Хостинг услуга се поръчва, след като имате свой собствен домейн. Хостингът позволява да качите сайта си на сървър, така че да може да присъства в интернет пространството. Домейнът се насочва към определения хостинг чрез DNS.

Има различни видове хостинг услуги: споделеният хостинг или shared hosting, VPS (виртуален сървър) и нает сървър.
Хостингът е мястото, на което се съхранява Вашият уеб сайт и цялата информация за него. Представете си, че всички файлове от Вашия сайт и бази данни се намират на един виртуален твърд диск – това е хостингът. В България има редица компании, които предлагат хостинг услуги. Ако вече сте закупили домейн и сте решили да поръчате хостинг, най-добре е да се възползвате от услугите на хостинг компания, която се намира в България. Първо, защото винаги ще можете да се обръщате към хостинг компанията с въпроси и дори да посетите офиса им при нужда. И второ, ако сайтът Ви е предназначен за българския пазар, то търсачките взимат предвид това, че сайтът Ви се хоства от българска компания и това също е фактор за Вашето класиране при търсенията.

Какво е контролен панел?
Всяка хостинг компания предлага свой контролен панел, чрез който да ръководите своя сайт. Този контролен панел обикновено се нарича cРanel.

Какво е домейн – научете още.

^