SEOS

Изработка на сайт и SEO оптимизация
ytube linkedin facebook

Основи

Най-просто казано, WordPress плъгина е PHP файл с коментар в header частта. Препоръчително е да се създаде директория, в която се пази приставката. Това ще бъде вашата-плъгин-папка / file.php. Само един файл в папката на плъгина трябва да има секция header.
1.Идете във въшата wp-content директоприя.
2.Идете във въшата plugins директоприя
3.Създайте директория за вашия плъгин, например your-plugin-name
4.Променете я във вашата нова плъгини директория
5.Създайте нов PHP файл, например your-plugin-name.php
Използвайте редактор, който е удобен за вас. Сега редактирайте вашия нов плъгин, имате нужда от име за него. Линиите по-долу са всичко, което трябва на WordPress да разпознае вашия плъгин.

<?php
/*
Plugin Name: Handbook Example
*/

След като запишете файла, би трябвало да можете да видите вашия плъгин вписана във вашия WordPress сайт. Влезте в своя WordPress сайт, и кликнете Plugin в лявата навигация на вашия WordPress Admin. Сега трябва да видите вашия нов плъгин! Можете да създадете плъгин само за вашия сайт. Обикновено обаче, вие ще искате да споделите вашия нов плъгин с останалата част от общността в WordPress. Като част от стандарта в заглавната част на плъгина, укажете лиценза. Това позволява на потребителя да знае как може да използва своя код. За да се поддържа съвместимост с ядрото в WordPress е препоръчително да вземете лиценз, който работи с GNU General Public License (GPLv2 +). Има различни стойности, които можете да добавите към вашия Plugin Header, които ще помагат при показването във вашия WordPress Admin. Ако сте планирали да публикувате плугина си в WordPress.org обаче, ще трябва да следвате WordPress Plugin изискванията.

Hooks: Actions and Filters Съществуват куки(Hooks) в ядрото на WordPress. WordPress куките позволяват да се включите в WordPress в определени точки, за да промените нещо, без да редактиране основни файлове. Има два вида на куки, в рамките на WordPress: действия(Actions) и филтри(Filters). Действията ви позволяват да добавите или промените WordPress функционалност, докато филтри ви позволяват да се филтрирате или промянате, съдържание, което е е зададено.

Куките не са само за плъгин разработчиците; куки се използват широко, за да се осигури функционалноста по подразбиране в ядро на WordPress. Някои куки не се използват те са са просто разположение, за да се включат, когато трябва да се промени начина на работа на WordPress. Това прави WordPress толкова гъвкав.

Две от куките, от които се нуждаете при създаването за плъгина са register_activation_hook () и register_uninstall_hook. Куката се активира, когато активирате плъгин. Можете да използвате това, за да се осигури функцията за настройване на плъгин – например, създаване на някои настройки по подразбиране в таблицата с wp_options. Куката за деинсталиране, за да почисти след вашия плъгин. куката се изпълнява след деактивиране, и изтрива плъгина от WordPress инсталацията на потребителя.

Освен това, можете да добавите куки през вашия плъгин програмен код с do_action, което ще даде възможност на разработчиците да разширят своя плъгин чрез преминаване на функции през вашите куки.

Добавяне на функции за куки не е единственото нещо, което можете да направите. Можете също да използвате remove_action да отстраните определена функция, която е дефинирана по-рано. Например, ако вашият плъгин е добавка към друг плъгин, можете да използвате remove_action със същата функция за обратно извикване, добавен от предходния плъгин с add_action. Приоритетът на действия е важно в тези ситуации, като remove_action ще трябва да тече след първоначалното add_action.

Вие трябва да бъдете внимателни, когато отстранявате действие от една кука, както и при промяна на приоритетите, тъй като тя може трудно да се види как тези промени ще засегнат други взаимодействия със същата куката. Ние силно препоръчваме тестването по-често.

Можете да научите повече за създаването на куки и взаимодейства с тях в раздела на този наръчник Куки & Филтри.

Използвайте WordPress APIs # Знаете ли, че WordPress предоставя редица интерфейси за приложно програмиране (Apis)? Тези API може значително да опрости кода, който трябва да напишее в своите плъгини. Вие не искате да изобретите колелото, особено когато толкова много хора са свършили много работа и тестване за вас. Най-разпространената е опцията API, която прави лесно съхранението на данни в базата данни на вашаия плъгин. Ако сте мислили на използвате cURL във вашия плъгин, HTTP API може би ще представлява интерес за вас. Тъй като ние не говорим за плъгини, вие ще искате да се проучи Plugin API. То разполага с разнообразие от функции, които ще ви помогнат в разработването на плъгини.

Как WordPress зарежда Plugins # Когато WordPress зарежда списъка с инсталирани плъгини, той търси чрез папки и подпапки за да намерите PHP файлове с приставката header. Ако вашия плъгин е само един файл, като Hello Dolly, той може да се намира директно в папката плъгини, но по-често, плъгин файловете пребивават в собствена папка, наречена на името на плъгина.

^